1. Uluslararası Çocuk Kongresi: Gelecek İçin Umut Verici Sonuçlarla Sona Erdi

Üniversitemizde gerçekleşen 25 oturum ve 180'nin üzerinde bildirinin sunulduğu 1. Uluslararası Her Boyutuyla Çocuk Kongresi, Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi'nde gerçekleşen kapanış programıyla sona erdi. Programa akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Programda konuşma yapan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kandemir, '' Çok verimli bir kongre geçirdiğimizi düşünüyorum. Herkesin çok emeği geçti hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz'a sunmak istiyorum. Bu kongrede çok fazla emeği var. 250 bilim insanın katıldığı bunların 60'a yakının yurt dışından geldiği bir kongre düzenledik. Çocukların yaşadığı fiziksel ve ruhsal mağduriyetlerin önlenmesi ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamak için neler yapabileceğimizi konuştuğumuz bir kongre oldu. Emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

1.Uluslararası Her Boyutuyla Çocuk Kongresi'nin başarılı geçtiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan,'' Çocuklarımızın geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için bu kongreyi düzenledik. 250 bilim insanının katıldığı ve 180'in üzerinde bildirinin sunulduğu uluslararası alanda bir kongre oldu.  Çocuklarımızın yaşadığı fiziksel ve ruhsal mağduriyetlerin önlenmesi ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamak için neler yapabileceğimizi ve neleri hayata geçirmemiz gerektiğini konuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aygen Çakmak'ın Prof. Dr. Mehmet Kandemir'a hediye vermesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.