FAALİYET KAPSAMI

Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Laboratuvarları (KÜBTAL), Üniversite senatosunun 07.04.2010 tarih ve 17 numaralı kararı ile kurulmuştur.  kapsamında hizmet ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda, Sağlık Bilimleri ve Biyoteknoloji Müdür Yardımcısı’na bağlı faaliyet gösteren Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, Doku Bilimleri Laboratuvarı, Hücre Kültürü Laboratuvarı, Hüseyin AYTEMİZ Deneysel Araştırma Ve Uygulama Laboratuvarı, Flow Sitometri Laboratuvarı, Biyoteknoloji Laboratuvarı, Stereoloji Laboratuvarı ile Fen ve Mühendislik Bilimleri    Müdür Yardımcısı’na bağlı faaliyet gösteren Kromotografi Laboratuvarı, Kimya Araştırma Laboratuvarı, Spektroskopi Laboratuvarı, Termal Analiz Laboratuvarı, Manyetik Alınganlık ve Özdirenç Ölçüm Laboratuvarı, X - Işınları Laboratuvarı, Elektron Mikroskop Laboratuvarında deney faaliyetleri sürdürülmektedir. Akreditasyon kapsamı sınırlı tutulmuştur. Bütün deney faaliyetleri ve kurumun diğer faaliyetleri iç ve dış baskılardan uzak bir şekilde bağımsız olarak yürütülmektedir.